Páginas

dijous, 26 d’abril del 2018

26 d'Abril - Exposicions d'animals preferits

Aquest vídeo no és primera vegada que el veig i hui m'ha tornat a emocionar.

Ací podem observar com el xiquet està jugant als videojocs i sa mare li du un regal... 

La mare dóna a entendre que ja no pot aguantar més com el seu fill viu per la consola, ja siga pels motius que siga (en aquest cas, està clar quin és el motiu) i no fa res de la seua vida i vol ajudar-lo de la millor manera possible. 

I jo crec que ho aconsegueix, vosaltres que cregueu? 


Per una altra banda hem vist el següent vídeo per recordar la informació bàsica dels éssers vius...



A continuació passem a escoltar les exposicions de les companyes i per descomptat ens han donat informació dels animals triats que desconeixíem, almenys jo. 

Hui han parlat de la Gallina, de la Zebra, de l'Elefant i del Llop. 

- La gallina és molt coneguda, però hui he descobert que hi ha més de 16.000 milions d'espècies entre el gall i la gallina, al món. I que la zebra dorm de peu, tampoc no ho sabia. I com a dada curiosa l'elefant és un descendent directe del Mamut. 



A Hugo Pinchón li creix el pèl...

dimarts, 24 d’abril del 2018

24 d'Abril - Dia del llibre


Després de veure el vídeo arribe a la conclusió de què en aquesta vida tot té el seu esforç i tot té la seua recompensa. 

Si t'esforces, aconseguiràs reptes i aniràs creixent sent algú en la vida, de l'altra manera si vas deixant d'esforçar-te i deixar que els altres t'ajuden a fer les coses, mai aconseguiràs cap cosa per tu mateix.

En el meu si jo deixara de fer els meus treballs i m'ho feren i no estudiara, no podria arribar a ser Mestra d'Educació Infantil en un futur, que és la meua meta.

Tot requereix un esforç i constància. 


Hui havíem de portar la següent fitxa realitzada per un xiquet/a d'infantil, jo he triat a Max que té 4 anys, encara que no he coincidit amb ell i m'han passat els resultats. 

  • En aquesta fitxa el xiquet havia de pintar o rodejar l'objecte que fora un ésser viu i explicar el perquè de cadascú. 

Max ha contestat que l'arbre, el pa, el cotxe, el peluix, el gat i la xiqueta són éssers vius, el motiu és perquè sí. 



El 23 d'Abril és el Dia Internacional del llibre.

Aquesta data va ser elegida, per coincidir amb la mort de Miguel de Cervantes, William Shakespeare i l'Inca Garcilaso de la Vega en la mateixa data l'any 1616 (encara que realment no va ser així: Cervantes va morir el 22 i va ser soterrat el 23, mentre que Shakespeare va morir el 23 d'abril del calendari julià, que correspon al 3 de maig del calendari gregorià). 

La Unió Internacional d'Editors va proposar aquesta data a la UNESCO, amb l'objectiu de fomentar la cultura i la protecció de la propietat intel·lectual per mitjà del dret d'autor. La Conferència General de la UNESCO la va aprovar a París el 15 de novembre de 1995.




Hugo Pinchón evoluciona molt bé com podeu observar a les fotos. 



dijous, 19 d’abril del 2018

19 d'Abril - HUGO PINCHÓN




Aquest vídeo és un fragment de la pel·lícula "Frente a la clase". A on el protagonista pateix el síndrome de Tourette.

El síndrome de Tourette és un trastorn neuropsiquiàtric heretat amb inici en la infància, caracteritzat per múltiples tics físics (motors) i vocals (fònics). Aquests tics augmenten i disminueixen; es poden suprimir temporalment i són precedits per un impuls premonitori. 

En aquest fragment podem observar que totes les persones actuen negativament davant del xiquet, li fan burles i inclús el mestre l'envia al despatx del director.

El director parla amb ell perquè vaja al concert de l'Orquestra Simfònica i l'alumne li diu que no anirà perquè no vol causar problemes. I li contesta que vol que estiga ahí. 

En aquest acte el director fa una cosa molt beneficiosa que és fer-lo que isca a l'escenari perquè explique la seua malaltia a partir d'eixe moment, tot l'alumnat de l'escola, l'accepta i ja no li fan més bullying que hui en dia per desgràcia està molt present a les aules. 


Quin és el teu animal favorit?

Hui la meua companya ha començat l'exposició dels animals favorits. 

Ella ha parlat de la Vaca... Vosaltres sabíeu que hi ha més de 16.000 espècies de vaques?
https://drive.google.com/file/d/1meJG_XMFr68h-H7lvKXNFXTSrL-UlgVo/view 


Hui a classe hem vist aquests dos vídeos d'un treball manual que s'anomena NINOT AMB CAP DE GESPA, perquè nosaltres després també puguem seguir els passos i realitzar-lo.



El primer que s'ha de fer és tindre els següents materials per a poder realitzar el treball manual:
  • Una mitja.
  • Un pot de cristall. 
  • Tisores.
  • Pinso.
  • Terra de plantes.
  • Ulls adhesius per a decorar.
  • Gomes menudes per a fer el nas i les orelles.
  • Retoladors o qualsevol material per a dibuixar la boca.



Primer s'agafa una mitja, es talla la puntera i és fa un nuc deixant un tros curt a la punta del nuc.

A continuació se li pega la volta a la mitja perquè el nuc es quede dins. 








En el següent pas, es posa una mitja cullerada de pinso i després terra de plantes fins que es crega oportú, depenent si ho vols més gran o més menut. 











A continuació es fa un nuc perquè es quede en forma de pilota. El sobrant no es lleva, ja que, per ahí anirà agafant l'aigua el ninot.




I amb les gomes es fa el nas i les orelles i els ulls adhesius se li posen. A més de fer-li la boca com es crega oportú.

Per finalitzar, es banyara el pèl i el pot s'omplira fins a la meitat i es posara dins el ninot perquè vaja agafant l'aigua i vaja creixent el pèl.

El ninot es quedara així. 

Aquest és el meu i l'anomenat Hugo Pinchón. Vos agrada?


I vos presente a la família de Ninots de l'aula...


A partir de hui, tots els dimarts i dimecres regarem a Hugo i anirem veient la seua evolució al bloc. 

Espere que vos haja agradat aquest treball manual. 

dimarts, 17 d’abril del 2018

17 D'abril - ÉSSERS VIUS


El vídeo ens conta la COMPETITIVITAT de dos xiquets que van creixent en dues empreses i finalment a on L'AMOR entre les dues persones triomfa.

I ens hem de quedar amb la reflexió de què a vegades és millor col·laborar i traure el millor possible i poder viure sent feliç amb poca cosa que amb molt de diners i no gaudir de la vida. 



PER QUÈ HI HA TANTA DIVERSITAT A LA NATURA? (Iniciació a l'estudi dels éssers vius)



Aleksandr Ivànovich Oparin va ser un biòleg i bioquímic soviètic que va realitzar importants avanços conceptuals amb respecte l'origen de la vida en el planeta Terra.

La seua teoria de l'origen de la vida va ser una de les teories que es van proposar a mitjans del segle XX. 

Oparin va imaginar que l'alta temperatura del planeta, l'actuació dels rajos ultraviolats i les descàrregues elèctriques en l'atmosfera (llamps i raigs) podrien haver provocat reaccions químiques entre els elements. Eixes reaccions donarien origen a aminoàcids, els principals constituents de les proteïnes, i unes molècules orgàniques.




Per a explicar l'origen de la vida als xiquets i xiquetes d'Educació Infantil podem utilitzar recursos, com vídeos, a on ells puguen veure-ho sense escoltar-nos. 

Millor aprendre divertint-se que avorrint-se. 










A.1. Què és un ésser viu?
Un ésser viu és un conjunt d'àtoms i molècules, que formen una estructura organitzada i complexa, que es relaciona amb l'ambient amb un intercanvi de matèria i energia d'una forma ordenada, i que té la capacitat d'exercir les funcions bàsiques de la vida que són la nutrició, la relació i la reproducció, de tal manera que els éssers vius actuen i funcionen per si mateixos sense perdre el seu nivell estructural fins a la seua mort.


A.2. Quin és l'ésser viu més petit que coneixes?
L'animal més menut que conec és el POLL. 


A.3. Quina és la unitat bàsica per la qual estan formats tots els éssers vius?
Són les cèl·lules. 


A.4. Quines funcions necessita realitzar un ésser viu per viure?
Les funcions que necessita un ésser viu és la nutrició, reproducció i relació. 


A.5. Com acabem de veure, hi ha només unes poques funcions comunes a tots els éssers vius, però observem que hi ha una gran diversitat.