Aquest vídeo és un exemple del que es pot veure/observar a les aules de hui en dia...
Sí que és veritat que hi ha xiquets/es que sí que necessiten ajuda però altres l'únic que els passa és que s'avorreixen dins les aules.
No ens adonem compte que amb tots els recursos que tenim en el Segle XXI no fem cap ús bo, es poden observar imatges d'una aula de fa 50 anys i una del 2018 i continuem tots seguts de cara a la pissarra...
Per què continuem admetent aquestes coses? Per què no fem entre tots una educació conjunta, vivencial i bona?
Pense que l'educació no ha canviat, ni avançat des de fa anys a Espanya, i si fem algun canvi a les aules, les famílies són les primeres que es queixen perquè els seus xiquets i xiquetes no aprenen.
És veritat que no aprenen? És necessari que arriben a casa en un llibre fet i un cabàs de fitxes perquè les famílies diguen que llest és el meu fill/a?
El canvi s'ha de fer des de casa. Un canvi de mentalitat i conéixer els beneficis del joc, de les activitats conjuntes...
Actualment tot es pot aprendre sense anar a escola, que en internet es pot cercar tota la informació que es necessita...
L'únic que volem aconseguir les persones que estudiem docència es que els xiquets i xiquetes d'un futur aprenguen divertint-se, gaudint i que no s'avorrisquen.
COM SÓN ELS MATERIALS PER DINS?
Quina és l'estructura de totes les coses? Com podem classificar la matèria?
A continuació respondre els següents enunciats:
Tots els materials estan formants per unitats que s'anomenen partícules que no són visibles.
Les partícules que formen els materials s'acomoden de diferents formes en l'espai, poden estar ubicades a diferents distàncies unes d'altres i tenen moviment. Entre les partícules dels materials hi ha forces d'atracció.
ESTATS D'AGREGRACIÓ DE LA MATÈRIA
- Sòlid
- Plasma
- Líquid
- Condensat de Bose - Einstein
- Gas
A continuació respondre els següents enunciats:
A.1. Anomena objectes, materials o substàncies que semblen molt diferents. Tracta de trobar algunes propietats comunes a tots els objectes o substàncies nomenades.
- Cotó - Ferro
- Aigua - Vinagre
- Pedres - Arbres
- Núvol - Roques
- Vidre - Fusta
- Fang - Pa
Les úniques propietats que tenen en comú aquests objectes o substàncies és que estan formats per massa i volum, que donen com a resultat ser matèria.
Com bé s'ha dit anteriorment, la matèria és tot allò que ocupa un lloc en l'espai i que conté massa i volum.
A.2. Classifica atenent a diferents criteris els objectes de les mostres:
El professor ens va repartir aquestes quatre imatges i ens va dir que havíem de classificar atenent diversos criteris.
Ja sabem que es poden classificar en color, tamany, material de què està fet, forma i utilitat o ús.
- 1 imatge: Tamany, forma, nombre d'anglés, disseny, nombre de vèrtex, parell/imparell, regularitat, si té ratlles o si no...
- 2 imatge: Utensilis de cuina/ferramentes, tamany, material de què estan fets, si necessiten energia per a funcionar, funció...
- 3 imatge: Tamany, colors, forma, vèrtexs, parells/imparells...
- 4 imatge: En la quarta imatge es tracta de posar un nom a cada classificació, per exemple: a)Tenen 4 potes/Herbívors, b)Tenen dos ulls/Carnívors, c)No viuen a l'aigua/Omnívors.
Per acabar la classe, la nostra companya Àngela ens va portar berenar pel seu aniversari i vam estar una estona celebrant-ho.
FELIÇ ANIVERSARI ÀNGELA!